03-04-09

Onze laatste dag

Voor de laatste keer een goeiemorgen !

Na een deugddoende nachtrust genoten we met z'n allen van een lekker ontbijtbuffet ! Allerhande ontbijtkoeken en broodjes lachten lief naar ons, vele potjes met confituurtjes, choco,... lachten eveneens lief naar ons... Het zag er goed uit en... het smaakte !

Momenteel zijn de kinderen hun valies aan het pakken...

Straks gaan we voor de laatste keer het strand op voor een zandkastelenwedstrijd.

Na het middagmaal laden we dan onze bus en vertrekken naar jullie, naar huis ! we vermoeden dat we rond 15u00 in Asper zullen aankomen. daarna rijden we door naar Baaigem... Indien we geen vertraging hebben, zijn we daat rond de klok van half 4.

Zo, wij hebben alvast genoten van onze zeeklas en hopen dat ook jullie (via de foto's en verslagjes) meegenoten hebben. We brengen zeker de zon mee en misschien ook wat zand !

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag ! :)

09:06 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-04-09

Wat een fantastische namiddag !

Het is weer een dag om nooit te vergeten !!!

Deze voormiddag trokken de kapoenen van het 6de leerjaar Asper hun lange broekpaklaarzen en gele vesten aan. Een mooi zicht ! Trekken en sleuren aan de netten in twee teams van 7 man. Dat deze activiteit niet voor watjes is, was ons nu wel al duidelijk ! De zee trotseren was een ware kunst ! Vreemd toch dat sommigen erin slaagden toch nog water binnen te krijgen... Een mooie vangst van tal van platvisjes, een (reuze)zeedruif, garnalen,... ! Na afloop kookten we -volgens de regels van de kunst- onze garnaaltjes in zeewater. Een actviteit om nooit te vergeten !!!

5LO Asper toverde vandaag wit papier om tot ware kunstwerken. Het leren gericht kijken naar de duinen, de horizon, de kleuren en de vormen stond dan ook op de voorgrond. Er werd ook naar kunstwerken gekeken en de daarbij horende gevoelens werden eveneens niet vergeten. Door middel van muziek en dans kwamen we tot de eigenlijke  opdracht. Onze vingers kriebelden om met de pastelkrijtjes aan de slag te gaan. En... Het mag gezegd... De resultaten zijn prachtig !

Na de heerlijke frietjes van deze middag trok Baaigem onmiddellijk naar zee. De leerlingen van Asper hadden laten weten dat het het juiste moment was om garnalen te vangen. Baaigem spoedde zich naar het zeehuis om ook te water te gaan... En ja hoor... Na 4 keer op en af (van golfbreker naar golfbreker) keerde ook Baaigem trots terug met een mooie vangst ! We leerden heel wat schelpen en weekdieren beter kennen en bewonderden met grote ogen hun ingraafkunsten ! Met z'n allen zijn we ervan overtuigd dat dit wel de meest boeiende, spannendste en leerrijkste activiteit was !

Na de groepsactiviteiten trokken we met z'n allen nog eens naar het strand. Tijd voor een beetje ontspanning ! Vliegeren, burchten bouwen en gewoonweg genieten was aan de orde.

18u00... Honger ! Een heerlijke maaltijd werd de start van een glamoureuze avond. We kregen zelfs een lekker voorgerecht (kaaskroketjes en een slaatje) en daarna spaghetti !

Ondertussen staan de kinderen hier te popelen om aan hun casino-avond te beginnen. Inzetten en spelen is de boodschap ! Ik ben benieuwd wie er gaat winnen !

19:56 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

We zijn al donderdag !

Na een rustige nacht rinkelde de wekker opnieuw om 7u30. Het viel ons op dat sommige kinderen het deze ochtend een beetje moeilijker hadden om wakker te worden... Gelukkig stond er een heerlijk ontbijt te wachten met hagelslag, confituur, choco of salami. Momenteel poetsen we onze tanden en maken we ons klaar voor de nieuwe activiteit.

Het 5de van Asper doet ditmaal James & co, het 6de van Asper gaat op garnalenjacht en Baaigem stapt richting Fort Napoleon.

Deze middag staan er frietjes met stoverij op het menu ! Ciao ciao !

09:20 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

01-04-09

Woensdag

Daar zijn we terug met een beetje nieuws ! Na het middageten (kip met curry, groenten en rijst... én als toetje chocomousse) namen we met z'n allen de kusttram richting Oostende stad. We stapten af aan Oostende station en trokken per klas op ontdekkingstocht !

Weten jullie dat er mooie plezierbootjes in de haven van Oostende liggen ? Weten jullie ook dat de Mercator niet op zijn normale stekje lag ? Weten jullie ook dat we de Amandine wèl gezien hebben ? Weten jullie ook dat we garnaaltjes pelden en oppeuzelden ? Weten jullie ook dat we prachtige foto's namen ? Weten jullie ook dat we 'dikke Matille' gezien hebben ? Weten jullie ook dat Oostende een bloemenuurwerk rijk is ? Weten jullie ook dat we een ijsje aten ??? JAJA !!! Lekker !!! Weten jullie ook de we even mochten shoppen ? Weten jullie ook dat we door de Koninklijke Gaanderijen paradeerden ? Weten jullie ook dat Leopold II op zijn paard zit en de zee in de gaten houdt ? Weten jullie dat we een uiterst boeiende en leerrijke namiddag achter de rug hebben ? Weten jullie dat we eveneens een plonske genomen hebben in het plaatselijke zwembad ? Weten jullie ook dat dat zwembad gevuld is met zou water ?

Weten jullie ook dat de kinderen momenteel aan het smullen zijn en dat ik ook reuzehonger heb... Dus...Ik laat jullie... Misschien tot straks !

19:10 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Woensdagmorgen

Hallo iedereen ! Hier zijn we terug ! Na een lekker ontbijt (boterhammetjes met kaas, salami, confituur, choco of ontbijtbijtgranen) zijn we klaar voor een nieuwe dag ! Het 5de leerjaar van Asper trekt deze voormiddag naar zee om Tuur de garnaal te zoeken... Het 6de van Asper waant zich deze voormiddag even James Ensor en Baaigem zal genieten van spelletjes met juf Freya en juf Pietien. Deze namiddag trekken we dan richting Oostende stad voor een historische wandeling en een zwempartijtje. Tot later ! :)

09:19 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |