02-04-09

Wat een fantastische namiddag !

Het is weer een dag om nooit te vergeten !!!

Deze voormiddag trokken de kapoenen van het 6de leerjaar Asper hun lange broekpaklaarzen en gele vesten aan. Een mooi zicht ! Trekken en sleuren aan de netten in twee teams van 7 man. Dat deze activiteit niet voor watjes is, was ons nu wel al duidelijk ! De zee trotseren was een ware kunst ! Vreemd toch dat sommigen erin slaagden toch nog water binnen te krijgen... Een mooie vangst van tal van platvisjes, een (reuze)zeedruif, garnalen,... ! Na afloop kookten we -volgens de regels van de kunst- onze garnaaltjes in zeewater. Een actviteit om nooit te vergeten !!!

5LO Asper toverde vandaag wit papier om tot ware kunstwerken. Het leren gericht kijken naar de duinen, de horizon, de kleuren en de vormen stond dan ook op de voorgrond. Er werd ook naar kunstwerken gekeken en de daarbij horende gevoelens werden eveneens niet vergeten. Door middel van muziek en dans kwamen we tot de eigenlijke  opdracht. Onze vingers kriebelden om met de pastelkrijtjes aan de slag te gaan. En... Het mag gezegd... De resultaten zijn prachtig !

Na de heerlijke frietjes van deze middag trok Baaigem onmiddellijk naar zee. De leerlingen van Asper hadden laten weten dat het het juiste moment was om garnalen te vangen. Baaigem spoedde zich naar het zeehuis om ook te water te gaan... En ja hoor... Na 4 keer op en af (van golfbreker naar golfbreker) keerde ook Baaigem trots terug met een mooie vangst ! We leerden heel wat schelpen en weekdieren beter kennen en bewonderden met grote ogen hun ingraafkunsten ! Met z'n allen zijn we ervan overtuigd dat dit wel de meest boeiende, spannendste en leerrijkste activiteit was !

Na de groepsactiviteiten trokken we met z'n allen nog eens naar het strand. Tijd voor een beetje ontspanning ! Vliegeren, burchten bouwen en gewoonweg genieten was aan de orde.

18u00... Honger ! Een heerlijke maaltijd werd de start van een glamoureuze avond. We kregen zelfs een lekker voorgerecht (kaaskroketjes en een slaatje) en daarna spaghetti !

Ondertussen staan de kinderen hier te popelen om aan hun casino-avond te beginnen. Inzetten en spelen is de boodschap ! Ik ben benieuwd wie er gaat winnen !

19:56 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

aan faye mooie foto's, zeg op een foto konden we zien dat jij de knijper aan je sjaaltje had, niet gemerkt zeker! wij wel, kusjes van mama,papa en fleurke.

Gepost door: Pascal | 02-04-09

Héééééy Dag me scheetje, heb jullie doen en laten dagelijks gevolgd, waardoor wij je wat minder missen. Nog veel plezier vanavond met de fuif en wij zien al uit om je morgen weer bij ons te hebben. Dikke kus van ons allemaal

Gepost door: Iyanu | 02-04-09

voor Jules Geernaert. jamaar, jamaar !! Wat is dat daar allemaal op foto 19 van donderdag ? Een nieuwe vriendin ? En hebt ge dat al tegen mama en papa verteld. pas op ! Opa houdt het in de gaten .
Tot vrijdag rond 15.00u ?
Welcome home, tevens de vermoeide juffen en meesters. Bedankt nogmaals.
Oma en opa Gerard.

Gepost door: aan Jules Geernaert | 02-04-09

aan Laura dag mijn lieve meid, aan de foto's te zien is dit een plezante week geweest. Allemaal lachende gezichtjes en heel veel zon, strand en zee. nu nog één nachtje en dan ben je terug thuis. broer en mama wachten al vol ongeduld op vrijdagnm. kus

Gepost door: cindy | 02-04-09

Voor Jonas Van Rechem Beste Jonas,
Dit is waarschijnlijk ons laatste mailtje tijdens jouw verblijf daar aan zee.
Het was leuk om dag op dag, aan de hand van een verslag en foto's, jullie boeiende en leerrijke avonturen te mogen volgen.
Onze dank aan alle leerkrachten en begeleiders die dit mogelijk gemaakt hebben.
Thuis is alles dik in orde, en we kijken reeds uit naar je terugkomst.
Geniet nog volop van je laatste dag, en het feestje als afsluiter.
Tot binnenkort.
Mama, Papa, kitty en Konijn

Gepost door: papa, mama, kitty en keuntje | 02-04-09

Voor Shimanto Dit is wellicht het laatste berichtje, morgen keren jullie huiswaarts, Feest vanavond maar eens goed. Vergeet niet de juffen te bedanken voor de leuke en interessante week die ze jullie lieten beleven. Ja, het zit erop, spijtig hé? Mooie liedjes duren niet lang en dat geldt ook voor jullie uitstap. Tot morgennamiddag, het zal een leuk weerzien worden.
Liefst geen spullen vergeten, kijk alles eens goed na voor je de valies sluit.

Gepost door: Moeke en Luc | 02-04-09

fatima Dag mijn lieve dochter hier een mailtje van u papa. Aan de foto's te zien was het weer een toffe dag.Maar de pret is bijna uit aan zee.Geniet er maar nog eens goed van daar .Wij ook van de rust thuis. Morgen is het weer voorbij.Ik kom u halen van school. Groetjes aan de juffen en dank voor de goede zorgen.Dikke kus van papa , mama en broer ook.Tot morgen mijn lieve dochter.

Gepost door: papa Bart | 02-04-09

voor Jules Geernaert Hello jongen ! Alles gaat vlug voorbij, hé ? Ook mooie dagen aan zee. Gaat ge nog 'buiten' deze voormiddag, of wordt hij volledig opgeslorpt door het inpakken ? Het zal een blij weerzien worden.
Een zoen van oma en opa.

Gepost door: aan Jules Geernaert | 03-04-09

voor de juffen en de meesters van allen en van Jules G. Einde goed, alles goed . Blijkbaar liep het gelukkig zo.
Nogmaals veel dank voor de inzet die moet , maar nooit evident is.
Monique en Walter Gerard, oma en opa van Jules Geernaert.

Gepost door: Juffen en meesters | 03-04-09

De commentaren zijn gesloten.