31-03-09

Wat een zonnige voormiddag !

Hallo iedereen ! Wij hebben een prachtige voormiddag achter de rug !!!

Onze bengels van Baaigem lieten hun creativiteit de vrije loop ! Wist je dat wij hier échte James Ensors op zeeklas mee hebben ?! Werken op houten ezels, tekenen met pastelkrijtjes zoals volleerde kunstenaars die we neergepoot hadden in de duinen, afwerken met penseel en water… Ons wit papier werd omgetoverd in creatieve kunstwerkjes !

De kinderen van Asper trokken deze morgen de duinen in om Fort Napoleon te ontdekken. Ze liepen op het plafond met behulp van spiegeltjes, brachten een passend toneelstukje in de voormalige broodoven, versierden de nissen van het binnenplein met standbeelden van taferelen uit de geschiedenis van het fort, … Ook bekeken we zandkorrels en mos op de muur van heel dichtbij! Op het dak van het kasteel, waar Pierre Pierre ooit 10 meter diep viel, brachten de kinderen nog een fantastische “fort-rap”.

Wist je dat ook juf Myriam en meester Freddy van de zilte zeelucht komen genieten ?!

Na de boeiende voormiddag schoven we allen onze voetjes onder tafel. Heerlijke vol-au-vant met aardappelpuree en worteltjes smaakte als nooit tevoren !

Nu maken we ons klaar om een namiddagje te strandjutten… Tot later !

 

13:37 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

ebert vanderschueren dag ebert, alles goed daar op zeeklas? ik hoorde van je mama dat je in oostende bent. misschien kom je volgend jaar wel naar praag als je in de middelbare school zit. amuzeer je nog en tot met pasen, dan kom ik naar huis. groetjes gerda

Gepost door: gerda | 31-03-09

Jules Geernaert Wat een toffe foto's! Die juf is een volleerde fotografe. Goed zo, kunnen wij lekker alles volgen vanuit het verre (?) Asper. En hoe zit het met de verwen-acties???
dikke kussen en knuffels!

Gepost door: Mama en papa | 31-03-09

Hoi. het ziet er daar heel leuk en tof uit. En wat een geluk met het weer. Geniet maar van het zonnetje en al die activiteiten. Hier thuis is het stil zonder jou ,we missen je toch wel. Ook Pistache de hond zoekt naar jou. Matthias eindelijk klaar met leren. Kreeg je oma haar briefje al. Alvast vele zoentjes van ons allen wees voorzichtig en nog véééééél plezier. mama zus en broer.

Gepost door: voor samuel, | 31-03-09

Shimanto Ik heb de foto's van vandaag en gisteren bekeken en deze zijn echt prachtig. Heel mooi weer. Jullie maken veel plezier. Geniet er nog maar even van. En kijk er al naar uit je zaterag terug te zien en te luisteren naar je verhalen over de zee. Tot dan. Groetjes papa snoepie en Yana

Gepost door: Papa van Shimanto | 31-03-09

De Sutter Brecht Het is al heel leuk geweest zo te zien.
Er staan al toffe foto's op de blog.
We wensen jou, je klasgenootjes en de juffen nog een fantastische week toe. Amuseer je nog en tot vrijdag. Nog een dikke knuffel van ons allemaal.

Gepost door: Mama, papa, Wout en sloebertje | 31-03-09

Voor Shimanto en Co Goh zeg ! jullie nemen het er nogal van!!!
Moet erg leuk zijn met dat uitstekend lenteweer. De prachtige fotoblog toont ons hoeveel actie er wel is en hoeveel jullie genieten. Zo genieten wij hier ook een beetje mee.
We missen je hier toch al een beetje en de poezen weten ook niet goed wat er gebeurt en die begrijpen natuurlijk niks van die mooie foto's. Oma en Opa zijn vandaag ook naar zee vertrokken, misschien kom je hen ginder wel eens tegen.
Zeg Antoke hoeveel programma's heb je geprogrammeerd om op te nemen , de digicorder staat hier constant te werken.
Dat jullie moe zullen zijn laat zich wel raden, dus slaap lekker en wees morgen fris en monter om een nieuwe mooie dag te beleven.

Gepost door: Maria en Luc | 31-03-09

Voor Samuel,
Hele mooie foto's. Doe daar de groetjes aan al de collega's. Je bent zelf jouw gel niet vergeten. Dat heeft zus gezien. Kusjes van ons allen en groetjes aan iedereen. veel plezier broer matthias en zus en mama.

Gepost door: voor samuel, | 31-03-09

jules geernaert wel, wel ! In dat fort Napoleon hebt ge wel wat halsbrekende toeren uitgehaald. Oma voelt zich onwennig, nu ze U noch Giles van de school moet halen. Tante Els heeft ook vrij (examens). Dus gaat ze niet naar Asper, morgen. Ik vergat iets te vertellen. Dat wier, dat ge kunt vinden aan het strand is het zogenaamde blaaswier. zoek naar de blaasjes, die openspatten als g'er op duwt. die blaasjes doen het wier zweven in het zeewater.
Dag jongen. Van Ma en Pa weten we dat alles kits is.
Een dikke zoen van oma en opa;

Gepost door: oma en opa Gerard | 31-03-09

Mies Degroote Volgens de foto's hebben jullie fantastisch mooi weer en maken jullie veel plezien. Geniet er maar van !
Fien zoekt in de rond (in de keuken, in de living en ook in de auto) waar haar grote zus blijft maar ze vindt haar nergens ... Ze kijkt zelfs in je kamer naar je bed om te kijken of je er nog ligt maar tevergeefs. Ze zal blij zijn om je vrijdag terug te zien. En wij ook !
PS : Extra veel plezier morgen op je verjaardag, we zullen aan je denken !! x x x

Gepost door: mama, Pascal en Fien | 31-03-09

De commentaren zijn gesloten.