03-04-09

Onze laatste dag

Voor de laatste keer een goeiemorgen !

Na een deugddoende nachtrust genoten we met z'n allen van een lekker ontbijtbuffet ! Allerhande ontbijtkoeken en broodjes lachten lief naar ons, vele potjes met confituurtjes, choco,... lachten eveneens lief naar ons... Het zag er goed uit en... het smaakte !

Momenteel zijn de kinderen hun valies aan het pakken...

Straks gaan we voor de laatste keer het strand op voor een zandkastelenwedstrijd.

Na het middagmaal laden we dan onze bus en vertrekken naar jullie, naar huis ! we vermoeden dat we rond 15u00 in Asper zullen aankomen. daarna rijden we door naar Baaigem... Indien we geen vertraging hebben, zijn we daat rond de klok van half 4.

Zo, wij hebben alvast genoten van onze zeeklas en hopen dat ook jullie (via de foto's en verslagjes) meegenoten hebben. We brengen zeker de zon mee en misschien ook wat zand !

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag ! :)

09:06 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-04-09

Wat een fantastische namiddag !

Het is weer een dag om nooit te vergeten !!!

Deze voormiddag trokken de kapoenen van het 6de leerjaar Asper hun lange broekpaklaarzen en gele vesten aan. Een mooi zicht ! Trekken en sleuren aan de netten in twee teams van 7 man. Dat deze activiteit niet voor watjes is, was ons nu wel al duidelijk ! De zee trotseren was een ware kunst ! Vreemd toch dat sommigen erin slaagden toch nog water binnen te krijgen... Een mooie vangst van tal van platvisjes, een (reuze)zeedruif, garnalen,... ! Na afloop kookten we -volgens de regels van de kunst- onze garnaaltjes in zeewater. Een actviteit om nooit te vergeten !!!

5LO Asper toverde vandaag wit papier om tot ware kunstwerken. Het leren gericht kijken naar de duinen, de horizon, de kleuren en de vormen stond dan ook op de voorgrond. Er werd ook naar kunstwerken gekeken en de daarbij horende gevoelens werden eveneens niet vergeten. Door middel van muziek en dans kwamen we tot de eigenlijke  opdracht. Onze vingers kriebelden om met de pastelkrijtjes aan de slag te gaan. En... Het mag gezegd... De resultaten zijn prachtig !

Na de heerlijke frietjes van deze middag trok Baaigem onmiddellijk naar zee. De leerlingen van Asper hadden laten weten dat het het juiste moment was om garnalen te vangen. Baaigem spoedde zich naar het zeehuis om ook te water te gaan... En ja hoor... Na 4 keer op en af (van golfbreker naar golfbreker) keerde ook Baaigem trots terug met een mooie vangst ! We leerden heel wat schelpen en weekdieren beter kennen en bewonderden met grote ogen hun ingraafkunsten ! Met z'n allen zijn we ervan overtuigd dat dit wel de meest boeiende, spannendste en leerrijkste activiteit was !

Na de groepsactiviteiten trokken we met z'n allen nog eens naar het strand. Tijd voor een beetje ontspanning ! Vliegeren, burchten bouwen en gewoonweg genieten was aan de orde.

18u00... Honger ! Een heerlijke maaltijd werd de start van een glamoureuze avond. We kregen zelfs een lekker voorgerecht (kaaskroketjes en een slaatje) en daarna spaghetti !

Ondertussen staan de kinderen hier te popelen om aan hun casino-avond te beginnen. Inzetten en spelen is de boodschap ! Ik ben benieuwd wie er gaat winnen !

19:56 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

We zijn al donderdag !

Na een rustige nacht rinkelde de wekker opnieuw om 7u30. Het viel ons op dat sommige kinderen het deze ochtend een beetje moeilijker hadden om wakker te worden... Gelukkig stond er een heerlijk ontbijt te wachten met hagelslag, confituur, choco of salami. Momenteel poetsen we onze tanden en maken we ons klaar voor de nieuwe activiteit.

Het 5de van Asper doet ditmaal James & co, het 6de van Asper gaat op garnalenjacht en Baaigem stapt richting Fort Napoleon.

Deze middag staan er frietjes met stoverij op het menu ! Ciao ciao !

09:20 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

01-04-09

Woensdag

Daar zijn we terug met een beetje nieuws ! Na het middageten (kip met curry, groenten en rijst... én als toetje chocomousse) namen we met z'n allen de kusttram richting Oostende stad. We stapten af aan Oostende station en trokken per klas op ontdekkingstocht !

Weten jullie dat er mooie plezierbootjes in de haven van Oostende liggen ? Weten jullie ook dat de Mercator niet op zijn normale stekje lag ? Weten jullie ook dat we de Amandine wèl gezien hebben ? Weten jullie ook dat we garnaaltjes pelden en oppeuzelden ? Weten jullie ook dat we prachtige foto's namen ? Weten jullie ook dat we 'dikke Matille' gezien hebben ? Weten jullie ook dat Oostende een bloemenuurwerk rijk is ? Weten jullie ook dat we een ijsje aten ??? JAJA !!! Lekker !!! Weten jullie ook de we even mochten shoppen ? Weten jullie ook dat we door de Koninklijke Gaanderijen paradeerden ? Weten jullie ook dat Leopold II op zijn paard zit en de zee in de gaten houdt ? Weten jullie dat we een uiterst boeiende en leerrijke namiddag achter de rug hebben ? Weten jullie dat we eveneens een plonske genomen hebben in het plaatselijke zwembad ? Weten jullie ook dat dat zwembad gevuld is met zou water ?

Weten jullie ook dat de kinderen momenteel aan het smullen zijn en dat ik ook reuzehonger heb... Dus...Ik laat jullie... Misschien tot straks !

19:10 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Woensdagmorgen

Hallo iedereen ! Hier zijn we terug ! Na een lekker ontbijt (boterhammetjes met kaas, salami, confituur, choco of ontbijtbijtgranen) zijn we klaar voor een nieuwe dag ! Het 5de leerjaar van Asper trekt deze voormiddag naar zee om Tuur de garnaal te zoeken... Het 6de van Asper waant zich deze voormiddag even James Ensor en Baaigem zal genieten van spelletjes met juf Freya en juf Pietien. Deze namiddag trekken we dan richting Oostende stad voor een historische wandeling en een zwempartijtje. Tot later ! :)

09:19 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

31-03-09

Dinsdagnamiddag en -avond

Na een korte siësta, stonden we rond 14u00 paraat voor de volgende activiteit. Jullie hadden het waarscchijnlijk wel gemerkt, maar de juffen sleurden héél wat materiaal mee naar Oostende... Wel, vandaag mochten we de materialen van onze strandkoffers volop benutten ! De netjes, doosjes, vergrootglazen en zakjes kwamen goed van pas ! We zochten schelpen en dieren op het strand. Vele verzamelaars haalden hun hartjes op en vonden kokkels, boormossels, krabben, wulken (met honderden !), tepelhoontjes, wenteltrapjes,...

Natuurlijk mochten we ook nog genieten van het strand en de duinen als speelterrein. We bouwden forten en rolden de duinen naar beneden ! Plezier en dolle pret à volonté ! Weet je, we voelen ons hier écht op VAKANTIE ! Enne, we bekennen, we denken weinig aan het werk dat jullie dagelijks verzetten... Wij zijn op zeeklas en genieten met volle teugen ! (Hier spreek ik echt uit naam van onze kinderen !)

Ook het eten is hier superlekker (dat willen we toch ook even vermelden). De kinderen aten deze avond hun buikjes rond met macaronie met hesp en kaas. De liefhebbers konden er eveneens een boterhammetje bij eten.

Met hernieuwde energie speelden we nog een uurtje buiten tot we er toch wel moe van werden.

Ondertussen is de rust terug gekeerd ten huize Duin & Zee. De snoeten en haren zijn netjes gewassen en lekker ruikend kruipen we nog even bij de juf op de kamer voor een verhaal. Ons bedje zal ons deugd doen ! Slaap lekker allemaal !

20:59 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Wat een zonnige voormiddag !

Hallo iedereen ! Wij hebben een prachtige voormiddag achter de rug !!!

Onze bengels van Baaigem lieten hun creativiteit de vrije loop ! Wist je dat wij hier échte James Ensors op zeeklas mee hebben ?! Werken op houten ezels, tekenen met pastelkrijtjes zoals volleerde kunstenaars die we neergepoot hadden in de duinen, afwerken met penseel en water… Ons wit papier werd omgetoverd in creatieve kunstwerkjes !

De kinderen van Asper trokken deze morgen de duinen in om Fort Napoleon te ontdekken. Ze liepen op het plafond met behulp van spiegeltjes, brachten een passend toneelstukje in de voormalige broodoven, versierden de nissen van het binnenplein met standbeelden van taferelen uit de geschiedenis van het fort, … Ook bekeken we zandkorrels en mos op de muur van heel dichtbij! Op het dak van het kasteel, waar Pierre Pierre ooit 10 meter diep viel, brachten de kinderen nog een fantastische “fort-rap”.

Wist je dat ook juf Myriam en meester Freddy van de zilte zeelucht komen genieten ?!

Na de boeiende voormiddag schoven we allen onze voetjes onder tafel. Heerlijke vol-au-vant met aardappelpuree en worteltjes smaakte als nooit tevoren !

Nu maken we ons klaar om een namiddagje te strandjutten… Tot later !

 

13:37 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |